Zeepaardjesbad 

In het zeepaardjesbad starten de kinderen met hun zwemles en worden ze watervrij gemaakt. Watervrij zijn betekend het water kunnen beschouwen als je vriendje. De waterdiepte is aangepast, zodat de kinderen overal kunnen staan. Op een speelse manier leren ze onder water te kijken, te drijven, iets op te pakken van de bodem en als een dolfijntje door de hoepel te gaan. In het zeepaardjesbad worden LINTJE  1 en 2 verdiend. WIT LINTJE ontvangen de kinderen al bij de eerste zwemles. Want het is best spannend om aan je eerste zwemles te beginnen. GEEL LINTJE staat voor springen van de kant. Daarnaast hebben de kinderen het kijken onder water en het drijven op de buik en rug geoefend. Ook kunnen ze iets van de bodem pakken door onder water te gaan.

Kikkerbad   

In het kikkerbad leren kinderen zwemmen met ‘kikkervoeten’. Een belangrijke basisslag voor het verdere zwemtraject. Ook maken ze kennis met (onder water) zwemmen door een hoepel en zeil; het drijven op de buik en rug zal netjes moeten worden uitgevoerd en ze leren te springen in dieper water. BLAUW LINTJE ontvangen de kinderen als ze de rugbeenslag beheersen. Dit is de basis die zorgt voor een stuk voorstuwing. ROOD LINTJE staat voor de combinatie schoolslag. Dit is vrijwel de moeilijkste en belangrijkste zwemslag om te oefenen. Techniek en coördinatie komen hier samen.

Inktvissenbad                 

In het inktvissenbad gaat het al op echt zwemmen lijken. Zwemtechnieken krijgen steeds meer gestalte. Onderdelen als drijven, door het zeil zwemmen, borstcrawl en rugcrawl, watertrappelen komen ook hier wederom aan de orde. In het inktvissenbad worden lintje 5 en 6 verdiend. ORANJE LINTJE verdienen de kinderen als een leuk tussendoortje. PAARS LINTJE staat voor het beheersen van de borstcrawl en rugcrawl, zoals de kinderen het tijdens het diploma zwemmen moeten laten zien.

Dolfijnenbad                                  

In het dolfijnenbad worden de puntjes op de i gezet bij alle onderdelen die de kinderen moeten laten zien tijdens het diploma zwemmen.  Wordt verdiend als de kinderen goed onder water kunnen zwemmen, en door het zeil kunnen gaan. GROEN Lintje Hiermee ga je over naar het Orkabad.

ORKAbad (bij meester Evert)               

Het orkabad is het laatste bad van de zwemles. Hier wordt het diploma zwemtraject geoefend en krijgen de kinderen een uitnodiging mee voor het diploma zwemmen.