SPECIAL OLYMPICS 1,2 en 3 juni 2012

Vrijdag, 1 juni zijn we via Bedum naar Den Bosch gereden met 2 bussen. Na twee uur kwamen we aan. We hebben toen de koffers naar onze kamers gebracht. Ik sliep met 6 vrouwen op een kamer.

Om ongeveer vier uur zijn we naar het Olympisch dorp gegaan waar we allerlei spelletjes konden doen en testjes. We kregen een tasje met spulletjes. Om zes uur gingen we eten en moesten we in een heel lange rij staan wachten totdat we konden kiezen uit heel veel lekkere dingen.

Om half acht gingen we opstellen voor de openingsceremonie. We hadden Groningse vlaggetjes mee. De zaal was helemaal vol.

Er waren optredens van artiesten, een streetdancegroep, Rene Schuurmans en nog veel meer. Het Olympisch vuur werd ontstoken en de Olympische vlag gehesen.

Zaterdag moesten we om 10 voor 6 uit bed want het ontbijt was op 7 uur. Toen gingen we naar het zwembad.

We zwommen zaterdags om de tijden en zondags waren de finales. Toen won ik op de 25m schoolslag en ook op de 25m borstcrawl GOUD en op de 25m rugslag ZILVER.

Ik ben hier heel blij mee en zo’n mooi weekend heb ik nog niet eerder meegemaakt.

Groetjes Ricette Schumer.

 

 

 

CRUIJFFOUNDATION steunt de SASE

Op woensdagmiddag 8 februari kwam mw. Lyonne Wisseborn van het hoofdkantoor van de KNZB uit Nieuwegein naar Delfzijl.

Lyonne is n.l. onze accountmanager, zij spreekt namens de KNZB en de verenigingen /stichtingen die met het zwemmen en voor ons met het waterbasketbal bezig zijn.

Haar bezoek was een kennismaking met de SASE en de uitreiking van een tas met zwemattributen voor leden met een beperking. Deze zijn door de Cruijffoundation uit Amsterdam beschikbaar gesteld. Waarvoor hulde!!

Tevens kregen wij, als stichting, een werkmap met spel en sportoefeningen alsmede een mooi en duidelijke CD. Voor degene(n) die hier iets meer van wil weten kan contact opnemen met het secretariaat.

Na wat over en weer vragen te hebben gesteld ging Lyonne naar haar volgend adres die uit Drachten.

Al met al werd deze kennismaking een verduidelijking……..

Sjon Kroon